OTÁZKY & ODPOVEDE

by admin

Častokrát sa na nás obraciate s otázkami ohľadom našej práce, rezervačného procesu či praktických tipov potrebných k vašej toskánskej dovolenke. My sme si preto pre vás pripravili najčastejšie otázky a odpovede na ne:) Veríme, že vám nimi aspoň trošku zjednodušíme vaše rozhodnutie vybrať sa na svoju toskánsku dovolenku práve prostredníctvom nás:)

 

Budem sa na vás všetkých v Toskánsku veľmi tešiť!

 

S pozdravom
Zdenka & See, Italy tím

Aký je postup pri rezervácii ubytovania / pobytu?

Pri záväznej rezervácii posielame našim hosťom link na rezervačný formulár spolu s obchodnými a storno podmienkami, ktorý klient vyplní online. Ak je rezervácia viac ako 90 dní pred nástupom na pobyt, hradí sa 50% záloha a zvyšok neskôr (90 dní pred príchodom). Ak je rezervácia 90 alebo menej dní pred príchodom, hradí sa 100% sumy za pobyt. Takto je to nastavené majiteľom a my to musíme akceptovať. V prípade, že máte obavy si urobiť rezerváciu vopred, tak pokojne využite možnosť storno poistenia, ktoré vám zaručí, že v prípade neočakávaných udalostí, kvôli ktorým nebudete môcť do Toskánska cestovať, vám platba za pobyt bude vrátená.

Prečo cestovať do Toskánska so See,Italy?

Výhodou See, Italy je individuálny prístup majiteľky tohto cestovateľského projektu, ktorá v Toskánsku žije už vyše 11 rokov a miluje ho. Svojim cestovateľom ponúka iba to, čo sama vyskúšala a obľúbila si, a to isté, čo odporúča aj svojim priateľom a rodine. Vďaka tomuto prístupu je objavovanie Talianska, jeho kultúry, chutí, čarovných skrytých zákutí a tradícií ešte príťažlivejším a plnohodnotnejším zážitkom.

Čo naši hostia považujú za najväčšie bonusy cestovania s nami?

*ubytovanie je možné kedykoľvek počas roka či už na noc alebo mesiac, pre single cestovateľa, pár, rodiny s deťmi i skupiny priateľov

*Zdenka v Toskánsku žije, preto sú naše tipy na výlety a zážitky vždy overené, s našimi hosťami sa tu stretáva a snaží sa im byť vo všetkom oporou

*overené autentické usadlosti, v ktorých Zdenka strávila zopár nocí, neustále ich navštevuje, ich majiteľov a okolie dôverne pozná

*telefonická či emailová asistencia pred pobytom aj počas neho

*každý hosť od nás dostáva krásny 60-stranový toskánsky booklet, ktorý Zdenka postupne tvorí už 11. rok ako aj informácie o konkrétnej usadlosti/oblasti (s presným popisom cesty na usadlosť), v ktorej sú hostia ubytovaní

*tipy na lokálne rodinné vinárstva, farmičky a iné poctivé gurmánske zastávky a rôznorodé zážitky i služby zážitkového špecialistu, ktorý vám pred vašim nástupom na pobyt pomôže a poradí s plánovaním výletov, praktickými tipmi i zaujímavosťami a rezervuje pre vás zážitky podľa vašich predstáv

…toto sú podľa nás služby, ktorý žiaden anonymný rezervačný systém nikdy nenahradí:)

Ako sa dopravíme do Toskánska?

Doprava je v rámci vašej dovolenky individuálna, ale radi vám poradíme rôzne spôsoby dopravy do Toskánska. Okrem veľmi pohodovej cesty autom je možné zvoliť si autobusovú dopravu –  zo Slovenska i Čiech chodia pravidelné autobusové spoje do Florencie (ktorá je od našich víl vzdialená od 20km). Z Viedne sa dá do Florencie dopraviť aj vlakom, čo považujem za príjemný a pomerne rýchly spôsob dopravy (a máte dokonca možnosť rezervovať si aj lôžkový vozeň) a potom pravdaže letecky (z Viedne, Budapešti, Prahy) do Florencie, Pisy či Bologne.

V rámci Toskánska sa dá premávať (na niektoré miesta) mestskou autobusovou linkou (je to však príliš zdĺhavé a komplikované) či vlakmi (len v niektorých oblastiach), a tiež súkromnými transfermi, ktoré vám rady zabezpečíme (pri nich však treba rátať s vyššou cenou, keďže takýto typ služieb je v Toskánsku cenovo náročný). Ideálnym riešením je prenájom auta, ktorý sa pohybuje v cene od 20,00€ na deň v závislosti od typu auta a sezóny. Potrebovať budete vodičský preukaz (klasický slovenský) a kreditnú kartu, na ktorej vám blokujú určitú sumu (v závislosti od spoločnosti).

Poradíte nám čo v Toskánsku robiť, budete nás sprevádzať, rezervujete pre nás zážitky?

Po záväznej rezervácii vašej toskánskej dovolenky vás mesiac pred vašim príchodom bude kontaktovať naša kolegyňa, ktorá je špecialistom na toskánske zážitky:) Poradí vám skutočne všetko, od praktických informácií, pomôže vám naplánovať vaše výlety, poradí vám čo ochutnať, na čo dbať, rada vám odporučí naše obľúbené reštaurácie a pomôže vám aj s rezerváciou, ale poradí vám i zážitky na lokálnych farmíčkách a vinárstvach, rezervuje pre vás služby našej úžasnej česky hovoriacej sprievodkyne. Môžete cestovať po okolí, absolvovať autentický kurz varenia s toskánskou gazdinkou, ochutnávať vína, vyrobiť si vlastný olivový olej, letieť v balóne ponad celý kraj, započúvať sa do opery s pohárom vína v ruke alebo si len nerušene vychutnávať pokoj a harmóniu, ktorá tu vládne… O všetko je postarané, záleží len na vašich prianiach.

Ktoré letisko sa nachádza najbližšie k vašim usadlostiam?

V prípade, že by ste sa rozhodli navštíviť vidiecku oblasť Chianti a Montepulciano, odporúčame letieť priamo do Florencie, prípadne do Bologne. Pokiaľ by ste radi navštívili prímorskú oblasť, odporúčame vám letieť do Pisy.

Ako postupovať v prípade, že nemôžeme vycestovať na zakúpený pobyt?

Pri storne zájazdu sa riadime vždy záväznými obchodnými podmienkami a storno podmienkami, ktoré sú v nich zakotvené. Po záväznej rezervácií pobytu vám odporúčame si zabezpečiť storno poistenie zájazdu i cestovné poistenie, ktoré vám zaručia, že v prípade neočakávaných udalostí (z vašej strany) vám platba za pobyt bude vrátená. Storno poistenie a taktiež cestovné poistenie nie sú zahrnuté v cene pobytu, ale radi vám odporučíme nášho externého kolegu, ktorý vám so všetkým pomôže. Prípadne si môžete poistenie uzatvoriť v ktorejkoľvek poisťovni.

Je Toskánsko vhodné pre deti?

Vo všeobecnosti v toskánskych usadlostiach okrem krásnych trávnatých plôch a bazéna atrakcie pre detičky nie sú (alebo sú len ojedinele, malé detské ihriská), ale v blízkom okolí sa viacmenej v každej dedinke nachádzajú detské ihriská a v okruhu do 100km sú rôzne detské zábavné parky, aquaparky, Zoo, koníky, pláže…, ktoré by mohli vaše detičky pobaviť:) Toskánci sú však absolútne kids friendly, nevadia im deti v reštauráciách, nezazerajú na plačúce deti, takže samotné Toskánsko je podľa nášho názoru veľmi vhodné pre rodiny s deťmi. A máme úžasné gelato, pizzu, cestovinky, to každé dieťa vždy poteší:)

Ponúkate aj ubytovanie, ktoré sa nachádza v pešej dostupnosti k moru?

Naše vily v prímorskej oblasti sa nenachádzajú v pešej dostupnosti k moru, ale pár minútovou jazdou autom sa všade bez problémov dostanete. Prímorské strediská strácajú čaro pravého Toskánska, sú hlučné, masové a komerčné ako všetky letné prímorské destinácie, preto sme sa rozhodli vyberať ubytovanie na čarovnom vidieku do 15km od mora, ktoré poskytuje pokoj a pohodu, nádherné výhľady a autentické ubytovanie v malých kamenných vilách a usadlostiach.

Kde nájdeme voľné termíny jednotlivých usadlostí?

Naša CK nemá žiadne pevne stanovené turnusy, do Toskánska s nami môžete cestovať kedykoľvek počas roka, na akýkoľvek počet nocí, radi privítame single cestovateľov, páry, rodiny, skupinky priateľov i firemné tímy:) Všetky vaše požiadavky a predstavy nám pošlite na emailovú adresu info@seeitaly.sk a radi vám na základe nich pošleme vhodné a dostupné možnosti.

Je možné sa ubytovať vo vašich usadlostiach aj so psíkom?

Áno, väčšina našich usadlostí je pet-friendly a je možné sa tu ubytovať so psíkom/mačkou za symbolický poplatok. I celé Toskánsko je veľmi pet-friendly, so svojim domácim miláčikom môžete navštevovať kaviarne, reštaurácie (dokonca i tie michelinské)  i malé obchodíky s potravinami a všade ich láskavo privítajú. Navyše tu máme nekonečné trávnaté plochy ideálne na dlhé prechádzky a šantenie:)