„Je mi veľkým potešením, že Martina, ktorého som doteraz sledovala ako porotcu Masterchef a obdivovala jeho úspechy, privítam spolu s Vami u mňa v Toskánsku. Martin Záhumenský je nielen veľmi milý a priateľský človek, ale aj kuchár srdcom i dušou. Priletí za nami priamo z Londýna, kde bývalý žiak slávneho Gordona Ramsay už vyše 10 rokov pôsobí vo vychytených Michelinovských reštauráciách, kde varil pre také zvučné mená ako Rihanna, Beckhamovci, Tom Hanks, Tom Cruise a kde dokonca vyhral britskú súťaž Kuchár roka 2015. Spolu sme pre vás pripravili nezabudnuteľných päť dní na čarovnom mieste toskánskeho vidieka plných gurmánskych zážitkov. Keďže máme už za sebou prvý takýto pobyt (a bol famózny), veľmi sa na 18.október tešíme, na každého z vás:)
Zdenka
***
DEŇ 1.
14.00 – 19.00 hod. / Príchod a ubytovanie v rodinnom vinárstve – romantickej vile Ilaria, ktorá bola organizáciou Slow Food zaradená medzi najlepšie agroturizmá v celom Taliansku.
LINK: https://seeitaly.sk/vila-ilaria
Uvítacie aperitivo, predstavenie programu nasledujúcich dní
19.30 / Uvítacia večera v mojej obľúbenej rodinnej trattorii v čarovnej dedinke Montefioralle
……………………………………………………………………………………………………………………
DEŇ 2.
08:30 – 10:00 hod. / Raňajky
10:30 hod. / Návšteva malého rodinného vinárstvo Luiano, kde si po prehliadke starých pivníc vychutnáme degustáciu vín spárovanú s rustikálnymi chuťovkami domácej pani
13:00 hod. / Voľný program
18:00 hod. / Masterclass so chef Záhumenský-m, ktorý špeciálne pre vás vymyslel nezabudnuteľné menu
20:00 hod. / Spoločná večera
……………………………………………………………………………………………………………………
DEŇ 3.
08:00 – 09:30 hod. / Raňajky
09:30 hod. / Návšteva blízkej dedinky Mercatale Val di Pesa (vychutnáme si poctivé talianske caffé, pozrieme sa na miestne minitrhy, kde ochutnáme povestný streetfood, spolu s Martinom nakúpime na večernú Masterclass, a po príjemných raňajkách navštívime lokálnu pražiareň kávy)
12:30 hod. / Návšteva syrovej farmy skrytej uprostred storočných olivovníkov, ktorá vyrába jedny z najlepších ovčích syrov – pecorino v celom Toskánsku. Prejdeme sa nielen po farme, ale aj po samotnom „laboratóriu“, v ktorom sa syry vyrábajú a na záver ich ochutnáme spolu s výbornými vínami tejto farmy.
14:30 hod. / Návrat do vily
18:00 hod. / Masterclass so chef Záhumenský-m, ktorý bude pre vás pripravovať zaujímavé 3-chodové menu inšpirované toskánskou tradíciou a „dokorenené“ modernými prvkami
20:00 hod. / Spoločná večera
……………………………………………………………………………………………………………………
DEŇ 4.
08:30 – 10:00 hod. / Raňajky
10:30 hod. / Pre našich hostí je vždy nezabudnuteľným zážitkom prehliadka rodinného agroturizma s jej majiteľom Michelem spojená s obedom, ktorú nám pripraví domáca pani z čerstvých domácich surovín – a musím povedať, varí famózne:) Súčasťou obeda je aj ochutnávka vín a medov z vlastnej produkcie farmy.
14:00 hod. / Voľný program
19:40 hod. / V mestečku Panzano in Chianti nás čaká návšteva presláveného mäsiarstva Daria Cecchini, bláznivého toskánskeho mäsiara, ktorého už poznajú ľudia po celom svete. Malé aperitivo v mäsiarstve a potom….vyberané mäsové hody v jeho reštaurácii, kde priamo pred nami budú grilovať niekoľkochodové menu z najlepších kúskov mäsa. Veľmi silný zážitok:)
……………………………………………………………………………………………………………………
DEŇ 5.
Do 11:00 hod. / Check – out
(*V prípade letovej prepravy vám rada zabezpečím súkromný transfer)
……………………………………………………………………………………………………………………
Termín: 18.-22. Október 2016
Ubytovanie: Romantická vila Ilaria, link: https://seeitaly.sk/vila-ilaria
Cena: 959,00€ / osoba
(*cena zahŕňa ubytovanie s raňajkami na 4 noci, uvedený zážitkový program, využívanie služieb usadlosti: free wifi, parkovanie, denné upratovanie)
(*Cena nezahŕňa miestnu daň vo výške 1,50€ / osoba / noc)
(*cena platí pri obsadení izby 2 osobami)
(*Zmena uvedených časov a programu vyhradená)
Transfery: Cena nezahŕňa transfery vrámci pobytu.
Skupinový transfer (min. 6 osôb) je možné doobjednať si za extra poplatok.
Viac info na info@siitaly.eu