Out of Italy – Rozprávkové Azorské ostrovy 29.6.-4.7.2025

by admin
Termín:
29.06. (NE) – 04.07.2025 (PI), 5 nocí / 6 dní
Cena:
1720,00€ / osoba / pobyt v izbe typu Classic (19m2)
1800,00€ / osoba / pobyt v izbe typu Deluxe (37m2)
1900,00€ / osoba / pobyt v izbe typu Junior Suite (24m2)
Cena zahŕňa:
ubytovanie vo výnimočnom hoteli**** na 5 nocí s bohatými raňajkami a denným servisom, spiatočnú letenku Viedeň – Ponta Delgada s príručnou batožinou (10kg), služby delegáta See,Italy počas celého pobytu, služby miestneho sprievodcu počas celého pobytu (v slovenskom jazyku), dopravu počas celého pobytu (súkromný transfer vrámci ostrova, taxi z/na letisko, metro do/z Porta), bohatý zážitkový program, výlet loďou na pozorovanie deflínov a veľrýb a vstupy na čajovú plantáž, do výrobne lokálnych likérov, do botanickej záhrady vo Furnas, na ananásovú plantáž, do prírodného parku a termálnych kúpeľov Caldeira Velha, gurmánske zážitky: ľahký obed a tradičnú večeru počas 2.dňa pobytu, večeru počas 3.dňa pobytu, tradičný obed z vulkanických jám počas 4.dňa pobytu, zážitkovú degustačnú večeru počas 5.dňa pobytu
Cena nezahŕňa:
cestovné poistenie/poistenie storna zájazdu, miestnu turistickú daň
Voľné miesta:
14/18

Azorské ostrovy sú ešte zatiaľ stále turisticky málo známou destináciou, ale ozajstným európskym pokladom, častokrát označované ako Havaj Európy a opakovane zaraďované medzi najkrajšie ostrovy sveta. Krása, ktorá vám vyrazí dych:) Toto čarokrásne súostrovie nachádzajúce sa v Atlantickom oceáne vás očarí svojou až snovou prírodou, ktorá je počas sezóny ešte skrášlená o kvitnúce kvety všetkých druhov, najmä však pestrofarebné variácie hortenzií, členitým pobrežím so strmými zrázmi a nezabudnuteľnými výhľadmi. Typické vulkanické vlastnosti ostrova  zažijeme na vlastnej koži – budeme plávať v oceáne, ktorý je ohrievaný termálnymi prameňmi vyvierajúcimi v malých prírodných bazénoch, zrelaxujeme aj priamo v prírodných termálnych prameňoch uprostred botanickej záhrady a ochutnáme typické pokrmy pripravované sopečným teplom. Budeme pozorovať veľryby a delfíny, navštívime jediné čajové plantáže v Európe i typické azorské ananásové plantáže, kde ochutnáme ako má skutočný ananás chutiť. Zážitkov máme pre vás pripravených nekonečne veľa:)

A prečo sme sa vybrali mimo Taliansko? Rozhodli sme sa každoročne spájať s ľuďmi ako sme my, Čechmi či Slovákmi, ktorí žijú v zahraničí, svoj nový domov milujú a poznajú ho už ako lokálni, ľudí, ktorí svoju prácu milujú a predstavia nám to najlepšie a najviac autentické, tak, ako to robíme my v Taliansku:) Na Azorských ostrovoch nás bude sprevádzať náš kamarát –  sprievodca Lukáš, ktorý na Azoroch žije, miluje ich a so všetkou láskou s nimi rád zoznámi aj vás 🙂

 

Ubytovanie v hoteli Vila Galé Collection S.Miquel****

Vila Galé Collection S. Miguel je nádherný historický hotel v centre mesta Ponta Delgada. Je to unikátny boutique hotel s dizajnovým nábytkom i doplnkami a citom pre detail, ktorý v sebe ukrýva i kvalitnú reštauráciu venovanú regionálnej gastronómii, bar, vonkajší bazén, Satsanga Spa & Wellness centrum s krytým bazénom a radom masáží a kozmetických procedúr.

 

Program

Deň 1.

29. jún 2025 (Nedeľa)

15:40 hod. / Odlet z letiska vo Viedni

18:00 hod. / Prílet do Porta, malá pauza a o 19:35 hod. odlet na azorské letisko v Ponta Delgada

21:00 hod. / Prílet na Azorské ostrovy a krátka cesta na hotel objednaným transferom

21:30 hod. /  Príchod na náš nádherný hotel Vila Gale Collection S.Miquel**** check-in a oddych:)

 

Deň 2.

30. jún 2025 (Pondelok)

08:00 – 10:00 hod. / Bohaté raňajky v našom hoteli, v príjemnom dovolenkovom režime bez náhlenia sa:)

12:00-21:00 hod. / Dnes sa vyberieme na západný cíp ostrova, kde sa pokocháme rozprávkovými výhľadmi – prejdeme sa k vyhliadke Miradouro da Boca do Inferno a k ikonickému opustenému hotelu, z ktorého sú nádherné výhľady, ochutnáme tu veľmi typický streetfood v Lukášovom obľúbenom stánku: tradičný portugalský pokrm „bifana“, neskôr sa presunieme k úchvatnému vulkanickému jazeru Lagoa das Sete Cidades, najväčšiemu sladkovodnému jazeru na ostrovoch, ktorý je obkolesený sýtozelenou prírodou a rozdelený na dve lagúny – modrú a zelenú. Tu budeme mať možnosť prejsť si lagúny príjemnou prechádzkou, alebo troška zábavnejšie a zaujímavejšie – vybrať sa na jazero na kanoe, kajaku, paddle boarde či vodnom bicykli a spoznať jeho čarovné zákutia.

Deň ukončíme v prímorskom mestečku Mosteiros, odkiaľ sa dajú pozorovať nezabudnuteľné západy slnka na vysokých zrázoch týčiacimi sa nad pobrežím i ikonický maják Farol da Ponta da Ferraria, a príjemne unavení, avšak ešte viac očarení, sa vyberieme do miestnej reštaurácie na večeru, kde pripravujú vraj tú najchutnejšiu chobotnicu na červenom víne na ostrove, jemnú a dokonale ochutenú (samozrejme aj iné tradičné pokrmy):)

21:00 hod. / Návrat do nášho hotela, oddych, voľná zábava:)

 

Deň 3.

1. júl 2025 (Utorok)

08:00 – 09:00 hod. / Príjemné, pomalé dovolenkové raňajky

09:00-12:30 hod./  Hor sa na oceán, priatelia! Z hotela sa v dnešné ráno prejdeme pár sto-metrovou prechádzkou po pobrežnej promenáde k malému prístavu, odkiaľ vyplávame na oceán, zažiť sen mnohých z nás – pozorovať veľryby i delfíny vo svojom prirodzenom prostredí🙂

Azorské ostrovy sú v súčasnosti jednou z najväčších svetových rezervácií veľrýb. Medzi domácimi a migrujúcimi druhmi, bežnými alebo vzácnymi, možno na Azorských ostrovoch vidieť viac ako 20 rôznych druhov veľrýb. Je to pôsobivé číslo a zodpovedá tretine z celkového počtu existujúcich druhov. S majestátnymi veľrybami a priateľskými delfínmi sa modrý Atlantický oceán okolo týchto deviatich ostrovov stáva ešte čarovnejším:)

12:30 – 14:30 hod. / Malá „sesta“ po výlete, možnosť dať si obed a načerpať sily na nové zážitky

14:30 – 20:30 hod. / Poobedňajší program bude gastronomickou cestou na sever ostrova, vydáme k 40 hektárovým čajovým plantážam, ktoré produkujú každoročne 40 ton čaju organickým spôsobom. Táto čajová plantáž bola založená pred viac než 140 rokmi, v roku 1883 a nezabudnuteľný pohľad na sýtozelené svahy plné čajovníkov vás razom prenesie do svetových exotických destinácií. Spoločne si pozrieme celý proces pestovania čajovníkov i výrobu čaju, ochutnáme čierny aj zelený čaj priamo z plantáže, rovnako tak lahodné koláčiky „bogangas“ s prímesou miestneho čaju.

Krátkou jazdou vidiekom plnom kvitnúcich hortenzií sa presunieme k nádhernej vyhliadke Miradouro de Santa Iria, ktorá sa nachádza v blízkosti farnosti Porto Formoso. Smerom k zálivu Santa Iria sa budeme kochať krásnym výhľadom na severné pobrežie ostrova São Miguel, typické rozsiahlymi čajovými plantážami na strmých svahoch a mestečkom Porto Formoso.

Pred večerou si ešte pochutíme na tradičných azorských likéroch vyrobených len z lokálne pestovaného ovocia, brandy a iných destilátov, ktoré vyrába miestna výrobnička. Čaká nás tu krátka prehliadka malého múzea i výrobne, za ktorou nasleduje veľmi príjemná ochutnávka 🙂

Príjemne vyhladnutí sa vyberieme do dedinskej reštaurácie na fantastickú večeru, tentokrát našim cieľom bude ten najkvalitnejší tuniak, aký sa v okolitých vodách loví, môžeme ochutnať superčerstvý steak veľký ako riadna mužská dlaň či iné dobroty, samozrejme nám radi pripravia aj pokrmy pre vegetariánov či milovníkov mäsa.

 

Deň 4.

2. júl 2025 (Streda)

08:00 – 10:00 hod. / Raňajky

10:30 – 17:30 hod. / Už sme tu štvrtý deň a vy ste ešte poriadne nezažili povestnú vulkanickú stránku ostrova? Dnes to napravíme:) Odviezieme sa do východnej časti ostrova do mestečka Furnas a jeho vulkanickému jazeru, ktoré je považované za centrum vulkanických geotermálnych aktivít, so sopkou Furnas, ktorá je najmladšou sopkou ostrova Sao Miguel. Jazero Furnas je známe i prípravou veľmi špeciálneho pokrmu „cozido das Furnas“, čo je vlastne mohutný hrniec naplnený zmesou rôzneho mäsa (zmes bravčového, hovädzieho, kuracieho a klobások) s množstvom zeleniny a korenín, ktorý zavčasu ráno vložia do jám vulkanickej pôdy a po 5-8 hodinách pomalého varenia servírujú.

Aby sme prípravu tohto pokrmu len nesledovali, po návšteve tejto prírodnej kuchyne sa vyberieme do mestečka Furnas, kde vraj podávajú jeden z najlepších „cozido“ ostrova a spolu zasadneme k tomuto autentickému obedu🙂

Poobede nás čaká návšteva čarovnej, vždyzelenej botanickej záhrady na okraji mestečka Furnas, ktorá v sebe ukrýva nielen panoramatické chodníčky a nádherné vodopády, ale i typické prírodné termálne bazéniky s teplotou okolo 35 – 40 stupňov, kde si doprajeme zaslúžený oddych v srdci botanických záhrad:)

Po 17:30 hod. / Návrat na hotel a voľný program v našom historickom meste Ponta Delgada

 

Deň 5.

3. júl 2025 (Štvrtok)

08:00 – 10:00 hod. / Raňajky

11:00-17:00 hod. / V dnešný deň trošku zvoľníme, aby ste sa z dovolenky vrátili oddýchnutí a príjemné „nakopnutí“:)

Vedeli ste, že Azory sú jediné miesto v celej Európe, kde má pestovanie ananásov dlhoročnú tradíciu od roku 1840? Tieto plantáže sa nachádzajú na „našom“ ostrove Sao Miguel, azorské ananásy “ananas dos Acores” sa pestujú v rozsiahlych skleníkoch, pretože tunajšie podnebie im úplne nevyhovuje a majú radšej teplejšie prostredie, ktorým je to juhoamerické, odkiaľ boli tieto ananásy privezené. Vypestovanie jedného azorského ananásu trvá až približne dva roky. Spolu navštívime lokálnu ananásovú plantáž, v ktorej si spravíme prehliadku a budeme mať príležitosť ochutnať ich typický ananásový likér, ananásový džem, čerstvú šťavu či lahodnú ananásovú zmrzlinu:)

Nadopovaní vitamínmi z čerstvých ananásov sa vydáme krátkou, 20-minútovou jazdou do jedinečnej prírodnej rezervácie oblasti Caldeira Velha. Slovo raj je azda najlepším spôsobom, ako opísať toto unikátne miesto. Predstavte si toto: prechádzate sa bujnou džungľou s exotickými rastlinami, spievajú vtáky a počujete tečúcu vodu, ktorá láka k oddychu. Keď vojdete hlbšie do vegetácie, hladina jazera je dokonale pokojná, krištálovo čistá a pozýva vás okúpať sa.

Horúce pramene ukryté v lese Serra da Água de Pau spôsobujú, že scenéria vyzerá ako skutočný Jurský park. Vyznačuje sa krásnym vodopádom a niekoľkými termálnymi bazénmi s rôznou teplotou liečivej vody. Ahhh, rozprávka, ktorú okúsime na vlastnej koži, všetkými našimi zmyslami:)

17:30 hod. / Plánovaný návrat do hotela a príprava na našu rozlúčkovú večeru

18:30 hod. / Priatelia, dnes nás čaká zážitková degustačná večera 🙂 Õtaka je výnimočná reštaurácia, ktorá kombinuje japonskú a peruánsku kuchyňu, ktorá je známa aj ako kuchyňa „nikkei“, avšak s použítím lokálnych, azorských surovín. V inovatívnom duchom šéfkuchár a jeho tím od otvorenia reštaurácie v roku 2018 neúnavne pracovali na neustálom zlepšovaní a udržiavaní vysokých štandardov kvality. Kombinácia chutí a techník z oboch kultúr, ako i používanie najkvalitnejších azorských produktov posunili Õtaku na viac než len reštauráciu. Je to miesto, ktoré ponúka pohlcujúci gastronomický zážitok:)

 

Deň 6.

4. júl 2025 (Piatok)

06:00 hod. / Mrzí ma to, ale dnes nás čaká skoré vstávanie, pretože o 08:25 hod. odlietame na letisko do Lisabonu

11:40 hod. / Prílet na letisko do Lisabonu

11:40 – 14:40 hod./ Prestup v Lisabone, ktorý môžete využiť na letiskové nákupy, obed či dobrú kávu s typickými portugalskými koláčikmi pastel del nata

14:40 hod. / Let Lisabon – Viedeň s príletom okolo 19:05 hod.

 

*drobná úprava programu vyhradená
*zmena letov vyhradená

*cena platí pri obsadení izby 2 osobami

REZERVÁCIE&VIAC INFO na info@seeitaly.sk