Dnes ráno sme sa v Toskánsku zobudili do zvláštneho rána…nebesky modrá obloha je síce bez mráčika a slnko neúnavne svieti, kraj je rovnako čarovný a teraz aj krásne rozkvitnutý, ale …
-
-
Keďže nám po prehnaných titulkoch ohľadom Koronavírusu v Taliansku prichádzajú ustráchané emaily a šíri sa panika, rada by som sa vyjadrila k súčasnej situácii v Toskánsku. Nebudú to vyjadrenia experta, …
-
Ciao amici, v týchto pár riadkoch by som rada zbúrala mýtus o tom, že do Toskánska sa cestuje len v období od mája do septembra, pretože Toskánsko je čarovné, spoznávaniahodné …
-
Toskánske Vianoce sa začínajú práve dnešným dňom, ktorý je tu štátnym sviatkom a oslavuje sa L’Immacolata Concezione (Sviatok Nepoškvrneného počatia Panny Márie) a my sme sa pri tejto príležitosti vymysleli …
-
Limoncello je voňavý likér vyrobený z tých najkvalitnejších citrónov, ktoré sú vypestované v oblasti Amalfi. Prvá receptúra sa datuje niekedy na obdobie po 1.svetovej vojne, miesto vzniku je však doteraz …
-
…a koncom októbra začína ten dlhoočakávaný moment, kedy farmári vyťahujú a kontrolujú siete, zvolávajú svojich pomocníkov a modlia sa v priaznivé počasie….olivobranie:) Nie je oberačka ako oberačka Je to ako …
-
Náš priateľ Michele, farmár a najsrdečnejší, najpoctivejši človek akého poznám. Vážim si naše priateľstvo a mať možnosť mať takého človeka „milión“ v našej blízkosti. Pamätám si ako som pár mesiacov po mojom príchode …
-
Schiacciata con l’uva V čase, kedy vinobranie pomaly končí, keď je hrozno sladučké ako med, sa v Toskánsku začína piecť tento obľúbený koláč. Na jeho prípravu sa používa netradičná kombinácia …