NAŠA POCTIVÁ „LIESKA“ Naša preslávená oriešková nátierka! Môj muž Martin Záhumenský v spojení so skvelým čokolatérom Karolom Stýblom z nitrianskej čokoládovne Lyra vytvorili pred 2 rokmi pistáciovú nátierku, ktorú sme …
-
-
Collodi je čarovná toskánska dedinka z konca 12.storočia, ktorú nájdete približne 60 kilometrov západne od Florencie. Pohľad na ňu je zimomriavkovo príjemný, pretože jej farebné domce, ktorým kraľuje vznešená Villa Garzoni …
-
Dovolenkové dni sú pre každého z nás výnimočné…čakáme na ne dlho, snívame ako naša vybraná krajina bude voňať a chutiť, či tie farby z fotiek, ktoré si už roky googlime …
-
Ako raz riaditeľ hotela, v ktorom som popri štúdiu na vysokej škole pracovala povedal: „my sa obraciame, keď iní oddychujú“…. Je tomu skutočne tak? Platí staré známe príslovie, že obuvník …
-
Jedného dňa ma oslovil sympatický pár s požiadavkou na ich vysnívanú toskánsku svadbu…ale nie hocijakú…svadbu, ktorá sa mala uskutočniť o dva týždne….áno, čítate správne🙂 A keďže v našom tíme máme radi výzvy, …
-
Sa Panada je veľmi tradičný a starý pokrm pochádzajúci zo Sardínie z oblasti Monte Acuto. My sme ho spoznali vďaka Andreovi Enovi, talianskemu šéfkuchárovi, ktorý dlhé roky žije na Slovensku, …
-
Ciao amici, vitajte v našej jarnej ponuke toskánskych dobrôt, ktoré sme pre vás posledné týždne vyberali a ochutnávali:) Zľava platí na vybrané dobroty a objednávku je preto možné záväzne odoslať …
-
Tento recept som si vytvorila spojením rôznych iných receptov a mojich chúťok a vzniklo z toho veľmi vďačné predjedlo, alebo snack k vínku, ktorý teraz „musím“ pripravovať pre každú návštevu, …